За Нас

НИТЕКС ЕООД започва своята дейност през 1993 г. като независима семейна компания със седалище в гр. София и производствена база в село Боголин, Югозападна България. Търговската дейност на фирмата се осъществява от офиса в София.
НИТЕКС ЕООД е специализирано в производството на пасмантерийни продукти: еластични и нееластични ленти, технически ленти, декоративни ленти, жакардови ленти и ластици, паспели, обли ластици, шнурове, връзки за обувки и други.
Производствената база на НИТЕКС ЕООД е разположена на над 1600 кв.м площ. Техническото оборудване на фирмата се състои от лентови тъкачни станове, висок клас плетачни машини, тъкачни машини за жакардови ленти, флехт машини , иглови машини за производство на шнурове, автомати за нарязване и окрайчване на връзки и ленти, автомати за ултразвуково нарязване и заваряване. Имаме възможности за дигитален трансфер на лого или принт върху вече произведените ластици, ленти и връзки.
За изработването на артикулите в НИТЕКС ЕООД използваме висококачествени сертифицирани суровини и материали: памук, лен, вискоза, полиестер, полипропилен, полиамид, монофиламентни нишки, метализирани прежди, латексови и други еластомерни нишки. Нашите продукти са със серитфикат OEKO-TEX Class®1 и това дава възможност да бъдат използвани при производството на бебешко и детско облекло.
За производството на ластиците, лентите и шнуровете в НИТЕКС ЕООД използваме предварително обагрени прежди в съответствие с изискванията на клиентите, което е гаранция за устойчивост на цветовете при пране и ни дава максимална сигурност при възпроизводство на мостри и пълно съвпадение на тоналностите при повтаряемост на поръчките.
Продуктите на НИТЕКС ЕООД намират широко приложение, вариращо от производството на облекло, обзавеждане на дома и медицински артикули, до автомобилната и военна промишленост.
Успехът на фирмата и непрекъснатото увеличаване на пазарните ѝ дялове се дължи на адекватните и бързи разработки на нови артикули, съобразени с изискванията на клиентите и кратките срокове за тяхното производство. Това прави НИТЕКС ЕООД предпочитан доставчик за над 1000 клиента на националния и европейски пазар.

Всички артикули са със сертификат OEKO-TEX Class I.

В компанията е въведена система за контрол на качеството ISO 9001:2015 QMS.

Какво предлагаме ?
Тъкане

Тъкане

Deyan Emilov 29/05/2016 0
Прочети още
Жакард

Жакард

Deyan Emilov 28/05/2016 0
Прочети още
Плетене

Плетене

Deyan Emilov 27/05/2016 0
Прочети още
Преплитане

Преплитане

Deyan Emilov 26/05/2016 0
Прочети още
Усукване

Усукване

Deyan Emilov 24/05/2016 0
Прочети още
Сублимация

Сублимация

Deyan Emilov 18/05/2016 0
Прочети още
Окрайчване

Окрайчване

Deyan Emilov 22/05/2016 0
Прочети още